Dezert s lesním ovocem a zakysanou smetanou

Doba přípravy:

Příprava: 30 min + chlazení

Co bude potřeba?

100 g dětských piškotů

40 ml bílého třtinového rumu

100 g míchaného lesního ovoce

150 ml smetany ke šlehání Krajanka

200 g zakysané smetany Krajanka

150-200 g směsi drobného lesního ovoce

50 g moučkového cukru

1 lžíce kukuřičného škrobu

citronová šťáva pro chuť

Postup přípravy:

Piškoty lehce polijte rumem a polovinu rozložte na dno servírovací mísy. Rovnoměrně je posypte polovinou ovoce. Ušlehejte sladkou smetanu a důkladně ji promíchejte se zakysanou smetanou.

Polovinu smetany naneste na ovoce, pak na to rozložte zbylé piškoty a ovoce a zakončete opět vrstvou smetany. Poté dejte vychladit do lednice.

Těsně před servírováním si připravte omáčku. Do kastrůlku nasypte ovoce s cukrem. V troše studené vody promíchejte škrob. Ten přilijte k ovoci a povařte pár minut, aby vznikla ovocná omáčka. Podle chuti dolaďte omáčku cukrem nebo citronovou šťávou. Dezert přelijte ovocnou omáčkou a servírujte.